OSLOVTE SRDCE PERSONALISTY 💙

📝👨‍💼👩🏻‍💼 Proč motivační dopis stále hraje klíčovou roli?

Umění psaní motivačního dopisu, který vybočí z davu.

Motivační dopisy zůstávají nezastupitelným nástrojem i v době moderních technologií a rychlých komunikačních prostředků, zejména pokud jde o oslovování personalisty. I přes zdánlivou oblibu e-mailů a standardních životopisů může pečlivě napsaný motivační dopis poskytnout klíčovou výhodu, která pomůže vyniknout a zanechat trvalý dojem.

Motivační dopis vložte se životopisem pro rychlejší odpovědi do profilu nebo se zaregistrujte.

Ke každé Vaší odpovědi na nabídku práce se tak přilohy rovnou přidají ✔️.

Každý personalista má rád, pokud před pohovorem získá Váš materiál k prostudování.

1. Personalizace pro oslovování konkrétních potřeb:

Oslovit personalistu vyžaduje více než jen výčet dosažených úspěchů. Motivační dopis by měl být specifický a personalizovaný pro danou pozici a firmu. Zvýrazněte, jaké unikátní dovednosti a zkušenosti můžete přinést do týmu, a zdůrazněte, jak se vaše hodnoty shodují s hodnotami firmy.

2. Unikátnost a originalita:

Motivační dopis může sloužit jako platforma pro prezentaci vaší osobnosti a kreativity. Personalista každý den čte mnoho životopisů, a tak něco nekonvenčního, co vyniká, může být klíčem k získání jeho pozornosti. Nepodceňujte sílu originality.

3. Důkladný výzkum a znalost firmy:

Personalista ocení, když v dopise projevíte znalost společnosti a pozice, o kterou se zajímáte. Vhodné zmínky o projektech nebo hodnotách firmy ukazují, že se nejedná pouze o standardní motivační dopis, ale o dokument vytvořený s ohledem na konkrétní podmínky dané firmy.

4. Zaměření na vzájemné benefity:

Namísto toho, abyste zdůrazňovali, co by pro vás získání pozice znamenalo, soustřeďte se na to, jak můžete přinést přidanou hodnotu firmě. Personalista hledá kandidáty, kteří budou prospěšní společnosti, a váš motivační dopis by měl jasně ukazovat, jak můžete tuto roli naplnit.

5. Závěrečná osobní závěr:

Motivační dopis by měl končit silným a osobním závěrem. Můžete znovu zdůraznit svůj zájem o pozici a vyzdvihnout, proč právě vy jste ideálním kandidátem. Takový závěr posiluje dojem a zanechává prostor pro pozitivní dojmy.

V dopise můžete také zmínit o jakou práci máte zájem, např. HPP neboli trvalý pracovní poměr, DPP neboli brigáda, pokud již třeba stálou práci máte a hledáte přivýdělek, částečný úvazek nebo, že preferujete nástup ihned. V případě potřeby také zmiňte potřebu zajištění ubytování. Např. mám živnostenský list.

Zajímá mne práce např. dlouhodobá brigáda, jednorázová brigáda nebo třeba brigáda na léto, tedy krátkodobá brigáda, brigáda na doma, brigáda od 15 let, brigáda od 18ti let, peníze ihned třeba po směně, vánoční nebo víkendové.

Celkově platí, že motivační dopis je klíčovým prvkem, který může rozhodnout o tom, zda bude váš životopis důkladně prozkoumán. Pečlivě napsaný a zaměřený motivační dopis může výrazně zvýšit vaše šance na získání pozice, protože ukazuje vaši odhodlanost a schopnost přizpůsobit se potřebám konkrétní firmy.

Po přípravě Vašeho druhu dopisu ho doporučujeme vložit do Vašeho profilu na webu PlnoPráce.cz

VÁŠ PROFIL

Ještě nemáte registraci? Pro rychlejší odpověď na pracovní nabídky doporučujeme.

REGISTROVAT

Najít práci 👔

Najít brigádu 💼

Author: Martina Fichtnerová

View all posts by Martina Fichtnerová >